Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Aurinko / Vs: Etelämantereellakin on yöttömiö öitä vastaväitteistä huolimatta
« Uusin viesti kirjoittanut Pete Lokakuu 20, 2017, 23:05:18 ip »
Olisin halunnut jatkaa keskustelua aiheesta ja kuulla perusteluja siitä. Sen sijaan moderaattori antoi minulle osittaiset bannit tälle palstalle.

Tietääkseni en ole antanut sitä (vielä) tahallisesti, vaan ehkä, kenties ja mahdollisesti vain tahattomasti. Perustelen näkemystäni asiasta täällä.
2
Todisteet maapallosta / Vs: Ongelma litteän maan kartan kanssa
« Uusin viesti kirjoittanut Pete Lokakuu 20, 2017, 22:11:57 ip »
sain bannit

Tietääkseni en ole ainakaan tahallaan antanut sinulle mitään banneja, ei edes osittaisia. Ainakaan sinun käyttäjänimesi (Franssales) ei ole ollutkaan bannattujen listassa mikä näkyy aakkosjärjestyksessä. Ei löydy F-kirjaimen kohdalta, joten ihmettelen itsekin miten se "osittainen banni" on ollut mahdollista.

En ole mikään tietotekniikan guru. Ehkä, kenties, mahdollisesti, olen antanut sinun isännöitsijälle jonkinlaisen bannin jolloin et sen takia ole päässyt sisälle? Suoraan sanottuna, en tiedä, kun en tiedä isännöitsijäsi nimeä (esim. internet operaattoriasi). Jos nimi selviää, niin ehkä sen sitten löydän.

Osittainen IP-banni voi ehkä johtua siitä, että jouduin muiden (kuin sinun) takia tekemään radikaaleja muutoksia mahdollisuuteen päästä foorumiin, ja siitä syystä sinäkin sait jonkunlaisen bannin ilman että olisin sellaista sunnitellut. Tarkennan tätä asiaa:

Muutamia viikkoja sitten alkoi foorumiin tulla valtava rekisteröintitulva. Lähes kaikki rekisteröinnit tulivat käytännössä ulkomailta. Todennököisesti yli 99%.  Siitä syystä yritin kuumeisesti keksiä uusia tapoja miten rajoittaa niiden tuloa, koska niiden siivoamisessa meni kaiken kaikkiaan useita tunteja. Ainoaksi toimivaksi  (ja ilmaiseksi) keinoksi keksin antaa IP-estot kokonaisille maille ja isoille ulkomaisille maa-alueille. Muutaman päivän jälkeen uusia rekisteröintiyrityksiä ei enää tullut, mutta silti niitä oli parhaimmillaan reippaasti yli tuhat päivässä (joita selailessani tuli tunne että foorumi on suljettava lopullisesti), ja vielä tänäään noin 380 rekisteröintiyritystä. Niille ei ole tarvinnut enää antaa IP-banneja koska ne kuuluivat pääosiin niihin alueisiin, jotka olivat jo saaneet bannit aikaisemmin. Mutta sitä ennen jouduin antamaan IP-bannit noi sadalle jotka olivat jo ehtineet rekisteröityä. Nyt tämä edellä kuvattu rajauksien tekeminen ei ollut millään lailla ongelmatonta sekään, koska ennen kuin käytin tätä laajempaa IP-listaa, käytin tätä toista listaa joka on paljon suppeampi, josta syystä myös ehkä sinäkin jouduit sen takia banniin? Mutta hei kuule, toivottavasti nyt toimii paremmin. Siirryitkö kenties yhdestä laitteesta toiseen laitteeseen, eli pöytäkoneesta kännykkään jolloin myös IP-osoite muuttui?


Jälkilisäys:

Kävin hetki sitten taas katsomassa tietoja, niin selvisi että sinut ei ole bannattu millään lailla, ei Ip-osoitteen, ei sähköpostin, ei tunnuksen eikä edes isännöitsijän nimellä.

Tiedoksi että jos tämä foorumi sulkeutuu muutaman viikon sisällä, niin se ei todennäköisesti johdu sinusta, vaan siinä tapauksessa siitä että täällä ei käy juuri kukaan kirjoittamassa. Polariz ja minä olemme ainoat aktiiviset, ja nyt sinä. Muut ovat hävinneet pois eikä uusia helposti tule koska Google ei tykkää sivustostani vaikka se on ollut melko SEO-ystävällinen, ainakin pääsivuston osalta. Rankinki putosi liki yhdessä hetkessä noin 0,7 miljoonasta noin 11 miljoonaan. Nyt se on kivunnut hivenen ylemmäs, mutta ei merkittävästi.

Lainaus
ja kaikki, siis myös ne moden mukaan hyvät ja asialliset viestit, poistettiin.

Valitettavasti en muista että olisin asiallisia kirjoituksia poistanut. Mielestäni olen poistanut ainoastaan asiattomia viestejä. Niiden joukossa on ollut sellaista "juupas-eipäs"-mentaliteettia jota en voi sietää. Mutta en muista millaisiin viesteihin viittaat.

Tänne saa tulla kertomaan asiallisia mielipiteitä ja näkemyksiä, mutta väittelyjä en salli. Siinä se kivi kait sitten hiertää. Onhan se julmaa kun mode ei ole kaiken kansan suosiossa, eikä kaikki kansa hänen suosiossaan. Jos tämä on mielestäsi vääryys, niin voit tietenkin perustaa oman foorumiin tai blogin, jossa ihmiset voivat sitten kommentoida. Se on melko helppoa ja vaivatonta, eikä se nykyään vaadi edes minkäänlaista pääomaa, mikäli sen perustaa jollekin subdomainille, vaikkapa bloggeriin.
3
Aurinko / Vs: Etelämantereellakin on yöttömiö öitä vastaväitteistä huolimatta
« Uusin viesti kirjoittanut Polariz Lokakuu 20, 2017, 20:24:52 ip »
Voit varmaan yhtyä siihen, että jos olisit täysin auringon kierron keskiössä niin etäisyys aurinkoon ja samalla sen koko pysyisi täysin samana? Käytännössä saman tilanteen saa aikaan henkilökohtainen perspektiivisi. Jokainen joka näkee auringon on niin lähellä sitä että se on horisontin yläpuolella, eli perspektiivin yltämän etäisyyden päässä. Silloin ei muutu sen etäisyys eikä siksi kokokaan. Tätä voi olla hankala käsittää kun näkee esimerkiksi pilvien pienenevän kauempana horisonttiin. Aurinko laskeutuu perspektiivissä paljon jyrkemmin sinne samaan horisonttiin, eli sinne mihin näkökyky yltää, eli rajaan jossa maa ja taivas kohtaa silmiesi tasolla. Aurinko on kuitenkin niin paljon pilviä korkeammalla että käytännössä olet aina joka paikassa auringon kierron keskiössä, eli omassa henkilökohtaisessa perspektiivin muodostamassa kupolissasi. Näin ainakin uskon että asia mahdollisesti on.

Toisin sanoen, aurinko pienenee sinne ylä-suuntaankin, eikä ainoastaan sinne horisonttiin päin. Ja sitten kun se on jo etäämmällä se on  poistunut silloin näköpiiristäsi.
4
Todisteet maapallosta / Vs: Ongelma litteän maan kartan kanssa
« Uusin viesti kirjoittanut Franssales Lokakuu 20, 2017, 15:37:32 ip »
Kun maapallosta tehdän kartta, on tärkeätä tietää, mikä projektio se on. Mercatorin projektio on oikeakulmainen, ja siksi sitä käyttivät navigoinnissa ne, jotka osasivat. Se ei siis ole virheellinen kartta, vaan tiettyyn tarkoitukseen sopiva kartta. Mm. se, että sillä voidaan navigoida, osoittaa että se perustuu todellisuuteen.

Litteän maan kartan pitäisi olla SEKÄ oikeakulmainen ETTÄ oikeapintainen, siis ihanteellinen kartta navigointin. Sillä ei kuitenkaan voida navigoida, ja jo australialainen autoilijakin näkee autonsa matkamittarista, että ei toimi ollenkaan.

P.S. Olen koko ajan pyrkinyt pitämään keskustelun asiallisena. Ehdin saada skukaan ei vastannut, sain bannit ja iitä jo kehutkin modelta, mutta viimeksi kun otin kantaa näihin asioihin, kukaan ei vastannut, sain bannit ja kaikki, siis myös ne moden mukaan hyvät ja asialliset viestit, poistettiin.

Se on moden oikeus. Olisi kuitenkin kohteliasta kertoa, mistä syystä aikaisemmin asiallisuudesta kiitetty keskustelu ei enää olekaan sitä.
5
Aurinko / Vs: Etelämantereellakin on yöttömiö öitä vastaväitteistä huolimatta
« Uusin viesti kirjoittanut Franssales Lokakuu 20, 2017, 15:20:46 ip »
Olet tarkastellut litteän maan eri malleja ja huomauttanut, miten valtavia auringon kokoerojen pitäisi niiden mukaan olla vuorokauden mittaan – noin kuusinkertaisia.

Olisin halunnut jatkaa keskustelua aiheesta ja kuulla perusteluja siitä. Sen sijaan moderaattori antoi minulle osittaiset bannit tälle palstalle. Ei kovin hyvä alku keskustelulle, sillä tiede on kehittynyt avoimuutensa ansiosta. Miksi sitä ei nyt haluta?
6
Litteän Maan todisteet / Vs: Tallinkin M/S Megastar kummittelee valokuvissa. Pitäisi olla piilossa.
« Uusin viesti kirjoittanut Laiskajaakko Lokakuu 17, 2017, 13:38:50 ip »
Ok. Tuo Ilmatieteenlaitos on ihan hyvä vinkki. Haluan kuitenkin tarkentaa hieman edellistä kysymystäni ymmärtääkseni, miten hahmotat nämä ilmakehän ilmiöt. Eli ymmärsinkö oikein: eri lämpöiset ilmamassat eivät sinun mielestäsi itsessään aiheuta heijastuksia tai linssiefektejä vaan ne johtuvat kaikki vesihöyrystä?
7
Litteän Maan todisteet / Vs: Tallinkin M/S Megastar kummittelee valokuvissa. Pitäisi olla piilossa.
« Uusin viesti kirjoittanut Pete Lokakuu 13, 2017, 13:09:51 ip »
Mutta mutta, en nyt oikein ymmärrä miten miljoonat toisistaan erilliset vesipisarat voivat toimia yhtenäisenä linssinä. Lähinnä vesipisaroista tulee mieleen sateenkaaret, usva ja sumu.

Jos et sitä ymmärrä, niin meitä taitaa olla ainakin kaksi jotka eivät asiaa ymmärrä. Mutta uskon että kyse on siitä, kuinka paljon vesimolekyylejä on yhdistyneitä toisiinsa suhteessa ympäröivään ilmaan. Kun tiivistystä on riittävästi, saadaan pisaroita jotka putoavat alaspäin. Jos tiivistystä on vähemmän, vesi voi olla kaasun muodossa. Parhaimillaankin se on näkymätöntä ihmissilmälle, vaikkakin toisinaan, melko usein meren rannoilla ottamissani videoissa (kun käyttää voimakasta tarkennusta) voi havaita höyryn liikkeen, valon taittuessa ilmavirtojen mukana, jolloin ilmakehä (lue: "suurennuslasi") näyttää väreilevän, vaikka ei näkisikään varsinaisia pisaroita.

Lainaus
Mikä on eri lämpöisten ilmamassojen vaikutus asiaan? Voiko se teidän mielestä aiheuttaa heijastuksia tai linssiefektejä?

Meriveden ja ilmakehän lämpötilaerot vaikuttavat veden kaasuuntumiseen/haihtumiseen. Joten ilmamassojen eri lämpötilaerot voivat siten saada aikaiseksi sekä heijastuksia ja linssiefektejä. Ei ainoastaan suurennuksia, vaan myös kangastuksia, jotka ovat heijastuksia ilmakehässä taikka/ja veden pinnassa. Syntyvät kuvat ovat lähes aina ylösalas olevia kuvia, sekä ylä- että alapuolisissa kangastuksissa. Mutta toisiinaan, vaikkakin äärimmäisen harvoin voi myös syntyä tuplakangastuksia jolloin ylin kuva on oikein päin. Ihmiset kuitenkin erehtyvät usein luulemaan alapuolisia kangastuksia (tai vedessä olevia heijastuksia) yläpuolisiksi kangastuksisi, silloin kun/jos merivesi lähellä horisonttia heijastaa ilmakehän sävyt ja kun pilvet eivät näytä laisinkaan vedeltä. Tämä on kieltämättä hassua kieltä, mutta puhun omista kokemuksista ja havainnoistani ja siksi allekirjoitan asian totuutena. Samasta syystä voidaan nähdä joskus saarien tai laivojen roikkuvan ikään kuin ilmassa, vaikka ne todellisuudessa ovat veden pinnassa.

Jos haluat enemmän "tieteellisiä vastauksia" niin ota yhteys Ilmatieteenlaitoksen asiantuntijoihin tai meteorologeihin. He vastaavat mielellään ihmisten kysymyksiin jos ne ovat asiallisia. Ainakin minä olen saanut heiltä apua.
8
Litteän Maan todisteet / Vs: Tallinkin M/S Megastar kummittelee valokuvissa. Pitäisi olla piilossa.
« Uusin viesti kirjoittanut Laiskajaakko Lokakuu 13, 2017, 09:31:37 ap »
Linkittämäsi video on kyllä mielenkiintoinen. Suurennuslasi näyttää saavan kappaleet katoamaan alareuna edellä. Mutta mutta, en nyt oikein ymmärrä miten miljoonat toisistaan erilliset vesipisarat voivat toimia yhtenäisenä linssinä. Lähinnä vesipisaroista tulee mieleen sateenkaaret, usva ja sumu. Mikä on eri lämpöisten ilmamassojen vaikutus asiaan? Voiko se teidän mielestä aiheuttaa heijastuksia tai linssiefektejä?
9
Tähdet / Vs: Perspektiivi selittää täysin etelän tähdet ja taivaan liikkeet
« Uusin viesti kirjoittanut Pete Lokakuu 09, 2017, 14:06:19 ip »
Hyvää työtä Polariz. Kiva että löysit tuon videon.

Video selittää erittäin hyvin miksi me nähdään tähtitaivaan liikkuvan eri suuntaan päinvastaisessa suunnassa, ilman että siihen vaadittaisiin maapallon olemassaoloa joka pyörisi oman akselinsa ympäri. Asia riippuu tietenkin myös siitä, mistä päin litteätä Maata asiaa tarkkaillaan, aivan kuten videossa esitettiin.

Tässä alapuolisessa videossa nähdään että auringon säteet muuttavat näennäisesti suuntaa auringon vastapuolella, ihan samalla tavalla kuin p-brane asian esittää omassa videossaan. Normaalisti päiväsaikaan nähdään että säteet erkanevan toisistaan kun ne tulevat yhdestä pisteestä (auringosta), kunnes ne alkavat jälleen lähentyä toisiaan kun kamera on käännetty enemmän kuin 90 astetta poispäin laskevasta taikka laskenneesta auringosta. Kyse on tietenkin illuusiosta, jonka selitys on siinä että perspektiivin lainalaisuudet toimivat juuri noin. Eli lähestyessään ne erkanevat kunnes tulevat meridiaaniin, jonka jälkeen ne alkavat taas lähestyä toisiaan. Kun ne säteet lähestyvät toisiaan kyse on juuri tuosta ilmiöstä nimeltään "anticrepuscular rays":
10
Tähdet / Perspektiivi selittää täysin etelän tähdet ja taivaan liikkeet
« Uusin viesti kirjoittanut Polariz Lokakuu 08, 2017, 21:53:24 ip »
p-brane niminen kanava youtubessa on ollut pitkään tuttu, mutta miehen selitykset on mennyt aina toisesta korvasta ulos, koska mulla ei vaan ole ollut tarpeeksi ymmärrystä perspektiivin käyttäytymisestä, vaikka olen aina luullut että olisi. Olen katsonut hänen selityksiään aina sillä ajatuksella että mitä toikin tietää... esiintyy kuin tietäisi kaiken. Joku aika sitten näin häneltä täällä foorumissa Peten linkkaaman videon joka selitti hyvin miksi aurinko ja kuu ei pienene perspektiivissä. Sen videon jälkeen monet hänen videoistaan alkoi olla ymmärrettävämpiä... Tarkoitan kaikkia sellaisia videoita joissa keskitytään taivaankappaleiden perspektiiviin. Olen keskellä suurtaa ahaa elämystä. Tuo p-brain todella ymmärtää miten taivaankappaleet näkyy perpektiivissä. Tämä tekee etelän taivaan tähdet täysin ymmärrettäväksi. Hän kertoi jo vuosi sitten miten perspektiivi selittää sen toisen myötäpäivään kiertävän "navan" mutta en sitä silloin ymmärtänyt. Videon ymmärtäminen vaatiikin myös hänen toisia videoita. Hän ei esimerkiksi kertonut siinä että se etelässä näkyvä napa näkyy katselijan oman perspektiivin takia fyysisesti täysin eri paikoissa, katsoit sitä sitten etelä-amerikasta tai Australiasta. Tuo perspektiivin henkilökohtaisuus tulee hienosti ilmi hänen uudemmissa videoissaan.

Koitan avata jotain asioita joita nyt ymmärrän. Voi olla ettei kaikkea tästä löydy hänen videoistaan, mutta pääpiirteittäin:

Perspektiivi muodostaa aina yllesi "kupolin", vaikka tähdet saattavat asettua taivaalle joko aivan täysin tasaisena kiekkona tai ehkä lievästi kohoava kartiona. Tuon perspektiivin kupolin näet esimerkiksi silloin kun ylläsi on tasaisesti kumpupilvien täyttämä taivas. Pilvet kaartuu yllesi kupoliksi, vaikka tiedetään että lentokoneesta pilvien yläpuolella näkymä on tasaista pilvimattoa. Ennen kuumailmapalloja ja lentokoneita nuo kaartuvat pilvet on voinut olla ihmisille väärinä todisteina siitä että Maa olisi pallo jonka ympärille taivas olisi kaartunut. Se tasainen näkymä lentokoneesta todistaa ajatuksen 100% vääräksi.

Lähelle horisonttia laskeutunut aurinko pysyy p-brainin mukaan saman kokoisena kun korkealla ollessaan, koska etäisyys aurinkoon on henkilökohtaisessa kupolissasi aina sama. Se on mielestäni loogista. Jos katsojan ylle piirtäisi kupolin, niin jana katsojasta kupolin pinnalla näennäisesti liikkuvaan aurinkoon on joka kohdasta sama. Pilvet taas on sen verran lähempänä, että  suoraan yläpuolella olevat pilvet on paljon lähempänä katsojaa kuin muutaman kymmenen kilometrin päässä olevat pilvet, jotka laskeutuu lähelle horisonttia ja pienenee sinne koska etäisyys niihin on pidempi. Taivaankappaleiden kohdalla etäisyyden muutoksia ei kerkeä nähdä ennenkuin kohteet on jo painunut rajallisen perspektiivikupolisi ulottumattomiin.

Tuollaisella alkuymmärryksella kun katsoo tämän videon, niin alkaako tuntua ymmärrettävältä?

Sivuja: [1] 2 3 ... 10