Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Todisteet maapallosta / Vs: Tähtitaivas todistaa maan palloksi
« Uusin viesti kirjoittanut Pete tänään kello 16:35:59 »

Jos ottaa Raamatun kirjaimellisesti, silloin Aurinko laskeutuu yöksi Maan alle, jossa sillä on maja.


Sinä siis uskot että Raamattu sanoo kirjaimellisesti, että Aurinko laskeutuu yöksi Maan alle, ja uskot siihen sen perusteella että Psalmissa 19:7 (6) sanotaan, että "se nousee taivasten ääristä ja kiertää niiden toisiin ääriin". Kyseisessä jakeessa nimenomaan sanotaan, että se kiertää. Sitähän se tekee geosentrisessä mallissa. Sen sijaan heliosentrisessä mallissa Aurinko ei kierrä lainkaan Maata, vaan se on Maa joka kiertää Aurinkoa.  Eli kyseisessä jakeessa puhutaan Auringon kiertävästä liikkeestä, eikä suinkaan maapallon kiertävästä liikkeestä, josta syystä en ymmärrä tulkintatapaasi.


Lopeta kirjoittamasta että "yötön yö Utsjoella on valhetta" jos et siihen itsekään usko. Yötön yö Utsjoella on täysin mahdollinen geosentrisessä mallissa, ihan samalla tavalla kuin heliosentrisessä. Et ehkä ollut siitä tietoinen koska et ole koskaan käyttänyt mitään mallinnusta saadaksesi sen selville?


Olen huomannut useamman kerran kirjoituksistasi (myös Suomi24-foorumissa), että sinä, Pasi, ikään kuin todistat jonkun asian puolesta satiirinomaisesti, käyttämällä ivaa toisinajattelijoita kohtaan. Ensi kerralla siitä tulee IP-banni. Uutta varoitusta ei tule. Varoitin sinua nyt, koska haluan että saat mahdollisuden oppia kirjoittamaan asiallisesti, muita kunnioittaen. Vielä ei ole liian myöhäistä oppia sen taidon. Jos kaikki maailman ihmiset käyttäisivät ivaa toisinajattelijoita vastaan, niin ei täällä viihtyisi edes Pasi.


Jos palataan vielä takaisin Auringon liikkeisiin, niin Raamatussa on ainakin 67 eri jaetta jotka todistavat Auringon liikkeistä. Mutta kuinka monta jaetta olet löytänyt samasta kirjasta, jotka puhuvat Maan kiertoliikkeistä? En ole löytänyt yhtään ainoata. Ehkä voisit auttaa? Missä ne ovat?

2
Todisteet maapallosta / Vs: Tähtitaivas todistaa maan palloksi
« Uusin viesti kirjoittanut Pasi Toivonen tänään kello 13:58:50 »
Jos ottaa Raamatun kirjaimellisesti, silloin Aurinko laskeutuu yöksi Maan alle, jossa sillä on maja. Aurinko ei jää leijumaan Maan ylle.

1. Veisuunjohtajalle; Daavidin virsi.

2. Taivaat julistavat Jumalan kunniaa, taivaanvahvuus ilmoittaa hänen kättensä tekoja.
3. Päivä sanoo päivälle, ja yö ilmoittaa yölle.
4. Se ei ole puhetta, se ei ole kieltä, jonka ääni ei kuuluisi.
5. Niiden mittanuora ulottuu yli kaiken maan ja niiden sanat maanpiirin ääriin. Auringolle hän on tehnyt niihin majan.
6. Se on niinkuin ylkä, joka tulee kammiostaan, se riemuitsee kuin sankari rataansa juostessaan.
7. Se nousee taivasten ääristä ja kiertää niiden toisiin ääriin, eikä mikään voi lymytä sen helteeltä.

Aurinkoon varmaan tankataan uutta polttoainetta aina öisin, ja muutenkin huolletaan.  8)

YÖTÖN YÖ UTSJOELLA ON VALHETTA!
3
Todisteet maapallosta / Vs: Kommentteja Tietopiste.com havaintoihin
« Uusin viesti kirjoittanut Peku63 eilen kello 22:29:36 »
Tainnut tässä videossa jäädä kalansilmälinssi asentamatta?
http://www.tiedetuubi.fi/vempeleet/turistien-stratosfaaripallo-teki-koelennon-korkealle
4
Kuu / Vs: Tarkkaillaan kuuta
« Uusin viesti kirjoittanut Polariz eilen kello 20:08:13 »
Nyt kun oli niin pilvistä, niin tutkin timeanddate.com ja ei se ainakaan yhtään liian vähän anna ajaksi, vaan päinvastoin, kohta, 19. päivä näyttäisi olevan kuu taivaalla tosi pitkään. Helsingin kohdalla 17h25min ja Utsjoella ennätykselliset 21h 26min. Kuu kiertää silloin Utsjoella 323° ,Helsingissä 259° ja muualla Suomessa siltä väliltä. Katselin kuun nousun ja laskun aikoja eri kaupungeissa, ja sen perusteella näyttää että kuu ilmaantuu koillisesta ja katoaa luoteeseen. Sellainen liike olisi varmaan ihan looginen jos palloa pyörittelisi lampun edessä, mutta hahmotuskyky on koetuksella kun yrittää miettiä sitä liikettä kuun kanssa. Katselinkin sitten jotain maapallo animaatiota. Yhdessä oli kuun rata yläasentoonsa kallistuneena, eli tuolle ilmiölle eduksi, mutta animaatio oli esitetty vielä sitä kuuta paljon korkeammalta, eikä edes siinä pystynyt näkemään ihan napaseudulta seurattua jotain kiintopistettä niin, että se olisi näkynyt 360 astetta. Tuskin edes sitä Helsingissä olevaa 259°, ja se on jo muutenkin aika kaukana navalta. Mutta siinä ei ole mitään uutta ettei mallinnokset auta kun jotain liikettä taivaalla koittaa hahmottaa.
5
Kuu / Vs: Tältä näyttää maapallo marssista.
« Uusin viesti kirjoittanut Peku63 eilen kello 19:14:28 »
Kuva on N2YO:n sivulta http://www.n2yo.com/space-station/ jolla on live stream:ä ISS-sateliitista.
Tässä maapalloa kuvaavassa animaatiossa on muutenkin suhteet pielessä ainakin mitä on pääteltävissä siitä että kun pyöräyttää palloa 2 x 180 astetta, niin että että Afrikka on alussa kuvan keskellä, niin on se pyöräytysten jälkeen kiertänyt noin puolitoista kierrosta.
6
Kuu / Vs: Tarkkaillaan kuuta
« Uusin viesti kirjoittanut hanna eilen kello 10:44:33 »
Näkyi myös klo 2.30 pihapuiden latvusten korkeudella.
7
Kuu / Vs: Tarkkaillaan kuuta
« Uusin viesti kirjoittanut Polariz eilen kello 08:04:11 »
Heräsin yöllä 3.15 ja katsoin että kuu näkyy etälä-Suomessa. En tiedä kauan se oli siinä vaiheessa näkynyt, mutta ainakin silloin siis. Nyt vaan seuraamaan kuinka pitkälle iltapäivään sen voi nähdä.
8
Kuu / Vs: Tältä näyttää maapallo marssista.
« Uusin viesti kirjoittanut Joel Elokuu 15, 2017, 22:40:33 ip »
Pystytkö laittaa linkkiä mistä hait tän kuvan?
9
Kuu / Vs: Tältä näyttää maapallo marssista.
« Uusin viesti kirjoittanut Peku63 Elokuu 15, 2017, 20:51:21 ip »
Ja katsokaas miltä näyttää maapallo tässä Nasan kuvassa, onkohan se Etelä-Manner ihan vastakkaisella puolella?  ::)
10
Kuu / Tarkkaillaan kuuta
« Uusin viesti kirjoittanut Polariz Elokuu 15, 2017, 20:49:16 ip »
Kuu kiertää taivaalla nyt näköjään yötä päivää. Katselin eilen sitä jostain klo: 11-15 välillä ja nyt tänään aamuyöstä 4.30 katsoin kuun olevan sen verran korkealla, että on varmasti ollut näkyvissä siinä vaiheessa jo pitkään. Vilkuilin sitä taas iltapäivään asti. Onkohan siinä jotain ongelmaa virallisen opetuksen kannalta? Tässä käsitykseni siitä miten se kuuluisi olla:

Kuun sanotaan kiertävän n.27 päivää koko maapallon ympäri. Maa surraa siinä keskellä sen aikaa yö- ja päiväkiertoaan sen 27 kertaa, niin että maapallon oman akselin ympäri pyörintä tuo kuun aina esille samalla tavalla kallistuksen vuoksi kuin aurinkokin nousee. Kuu nousee sitten joka päivä vähän eri kohtaan ja eri aikaan korkeimmalle kohdalleen. Viikossa sen asema on muuttunut yhden ilmansuunnan verran. Lisäksi kuun rata on muistaakseni parhaimmillaan 5 astetta kallellaan.

Voitaisiin koittaa tässä näinä lähipäivinä seurailla kauan kuun voi nähdä ja sitten jos saadaan tosi pitkiä jaksoja, niitä voisi ainakin tarkistaa täsmääkö annettuihin lukuihin ja tämän hetkiseen kallistus asentoon... ja vähän muutakin... riippuu nyt kauan sen voi nähdä yhtäjaksoisesti. Jos joku herää yöllä ja näkee kuun, niin kellonaikoja ylös.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10